הנכסים הדיגיטליים שלנו יודעים עלינו הכל, ממש הכל. לפעמים הם יודעים עלינו יותר ממה שאנחנו יודעים על עצמנו. הם יודעים מה אנחנו אוהבים לקנות, עם אילו סדרות אנחנו הולכים לישון, מתי ואיך שילמנו את חשבון החשמל ומה הופך את טביעת האצבע שלנו לכל כך ייחודית. נכון, לחמם טוסטים הם עדיין לא יודעים, אבל זה נגמר פחות או יותר שם.
במילים אחרות, בדיוק כמו שהבית מכיל את כל החפצים הכי יקרי ערך שלנו. כך המכשירים שלנו מאגדים בתוכם את כל המידע הכי חשוב ורגיש שיש לנו. כלומר, גם אם ננעל את הדלת היטב – מישהו תמיד ינסה לפרוץ, להניח יד על חשבון הבנק שלנו, לאתר פרטי אשראי או לדלות מידע שימושי לסחיטה עתידית. בקיצור, גם אם תחסמו להאקר את השער – אין לו בעיה לנסות להיכנס דרך החלון.
יתרה מכך, האתגר המרכזי בימים אלו הוא לא בהכרח למנוע את הפריצה הבאה, אלא לזהות ולמזער את נזקיה, כיוון שהיכולות של הפורצים משתדרגות כל הזמן. כלומר, גם אם אנחנו כבר יודעים לזהות לינקים חשודים או הודעות בעברית לא ממש בהירה שמעוררת בנו חשד, ייתכן והפריצה כבר התרחשה. אבל לפני שנגיע לרגע האמת – הנה כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להקשות על ההאקר הבא:
בטיחות לפני הכל
ראשית, אל תתעצלו. אימות דו שלבי הכולל אימות נוסף במכשיר אחר עשוי להיות מסורבל ובהתאם, הוא גם עושה להאקר חיים קשים. כי להשתלט על מכשיר אחר זה סבבה והכל, אבל שניים בו זמנית זה כבר עסק אחר לגמרי.
עכשיו מעונן
מחשבות על נמנום בתוך עננים בהחלט משרות עלינו רוגע ובהתאם גם השימוש בטכנולוגיות מבוססות ענן כדוגמא מרכזיה בענן – הלא היא מערכת טלפוניה וירטואלית המבוססת על מחשוב ענן. במילים אחרות, שימוש בטכנולוגיית הענן, שומרת על כל הנתונים העסקיים שלכם מאוחסנים ומאובטחים בתקנים המחמירים ביותר תוך התאמה אישית לכל צורך ארגוני או מקצועי. בנוסף, העברת המידע בטוחה, אמינה ואינה תלויה במיקום פיזי.
זיהוי ביומטרי
תמיד אמרו לכם שתווי הפנים שלכם מיוחדים? ושממש קשה לזייף אותם? יופי, אז אל תהססו להשתמש בהם עבור זיהוי ביומטרי ובכלל, העדיפו לרכוש מחשבים ניידים או מכשירים סלולריים התומכים באפשרות הזו.
שימוש במערכות ניטור
אנטי וירוס זה נחמד – אבל זה לא מספיק. חשוב ואפילו קריטי לעבות את שכבת ההגנה במחשבים שלכם באמצעות שימוש במערכות תקשורת שלומדות אתכם, מנטרות התנהגות חשודה או תנועות חריגות ומתריעות בזמן אמת על פריצה. במילים אחרות, תוכלו לעצור את ההאקר בהקדם האפשרי ולמזער את נזקי הפריצה ובמקביל, לקבל ניתוח מדויק המאפשר לבצע בקרת נזקים יעילה ומהירה.
תנו לגוגל לנצח
תמיד תעדיפו להירשם לשירותים ורשתות חברתיות דרך גוגל או גופים גדולים, אחרים במידה והאפשרות קיימת. הם משקיעים מיליונים כדי לשמור על הסיסמאות שלכם, להגן על עצמם – ועליכם. אז לא חבל?
זה סימן בשבילך
סוללה שמתרוקנת מהר מדי ללא סיבה נראית לעין, אפליקציות תמימות שמבקשות גישה לאנשי קשר או מיקום (לא, הפנס לא זקוק להן), חלונות מוזרים בדפדפן, הודעות עם קישורים מוזרים, חבילת גלישה שנגמרת מהר מדי או סיסמאות שהפסיקו לעבוד. נכון, יש סיכוי שהילד לקח את האובססיה על קנדי קראש רחוק מדי, אם כי יש מצב טוב שהאקר התלבש לכם עליו.
להגביל את שירותי המיקום
כמעט כל אפליקציה מבקשת מאיתנו אישור להפעיל שירותי מיקום (יש טינדר בקהל?) וכמעט כולנו מעניקים את האישור המיוחל מבלי לשים לב, כי אנחנו כבר ממש רוצים להעלות את הסטורי הזה. עם זאת, המידע על מיקום עשוי לדלוף אל מחוץ לגבולות האינסטגרם ועל כן, חשוב ורצוי להגביל את שירותי המיקום והמעקב באפליקציות שלא באמת זקוקות לכך. נכון, עם ווייז זה פחות יצליח, אבל אין סיבה שמשחקים מטופשים ידעו איפה אתם עכשיו.